Zonder het door te hebben eet je regelmatig gefermenteerde producten. Denk aan yoghurt, kaas en sojasaus. Al eeuwenlang wordt dit fermentatieproces gebruikt om de verse oogst houdbaar te houden, een hele winter lang. Zuurkool bevat (net als zuurdesem) levende melkzuurbacteriën die zorgen voor de fermentatie.
Inmaken is, net zoals fermenteren, voornamelijk een manier om je verse oogst houdbaar te houden. Een bijkomend voordeel is dat door inmaken de smaken nog meer versterkt worden en dat het makkelijker is dan fermenteren.
Bij deze workshop dien je als deelnemers 2 grotere potten mee te nemen. Je gaat voor jezelf zuurkool en zoet zure groenten maken. Je krijgt dus 2x inhoud mee naar huis.
De kosten voor deze workshop zijn speciaal voor dit zero waste festival flink omlaag gebracht. Je betaald maar €12,50! Een unieke kans dus!
Over Boer winkel van het Land
Klimaat, bodem en de seizoenen worden weer bepalend voor wat en hoe we eten. Daarom geloven wij in de kracht van samenwerking met lokale boeren en telers, die seizoensgebonden producten leveren. Ons doel is om met onze winkel hét verkooppunt te zijn voor telers en producenten in Roosendaal en omgeving. En in onze keuken willen we nog veel meer mensen inspireren om met de seizoenen mee te koken. Daarmee maken we van Boer een bijzondere plek, waar iedereen zich welkom voelt en elkaar kan vinden in een ontdekkingstocht naar het nieuwerwetse koken en eten.
Kom je ook?