Tijdens deze workshop leer je alle basisprincipes van het wecken en inmaken. Ook wat het verschil is tussen beide. Wat je nodig hebt om te starten, waar je op moet letten om uiteindelijk tot een goede conservatie te komen die tientallen jaren houdbaar is. Je zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is? Er zal letterlijk een weck wereld voor je open gaan. LET OP/DISCLAIMER: eenmaal gezien en gehoord wat er mogelijk is, werkt deze hobby zeer verslavend!
Waarom een inmaak / Weck workshop?
De periode van gaar gestoomde boontjes achter het glas ligt ver achter ons. Tegenwoordig maken we smaakvolle gerechten die je kan maken met de seizoenen mee en conserveren we die via deze eeuwenoude conserveringstechniek. Inderdaad een techniek uit grootmoeders tijd toen er nog geen koelkasten en vriezers bestonden. Inspelen op aanbiedingen, niets meer onnodig weggooien, weten wat er in je “pot” zit, direct aan tafel kunnen omdat je niets meer hoeft te ontdooien, minder volle vriezers, gezonder eten en zoveel meer voordelen. Ik gun het iedereen! Deze informatieve workshop wordt gegeven door Vicky van ‘Moestuinwinkel bij Vicky’
TIP
Deze workshop is perfect in combinatie met de Rondleiding op De Meeshoeve die ook deze middag plaats vind. Tijdens deze rondleiding kom je ook in de grote kelder die vol staat met ingemaakte groenten, fruit en etenswaar. Alles van 100 jaar geleden staat er nog net zo vers als tijdens het inmaken op de schappen.