9 september, 09:30 - 12:00 uur Heempark de Blekert | € 2,50 | VOL

Wildplukken met Hilma: Van Wild naar Kruidenzout en Thee

Drinks en food, Food, Groen

Ga mee op ontdekkingstocht naar wilde planten en geniet met al je zintuigen! In de natuur vinden we zoveel bijzondere planten die we kunnen toevoegen aan onze voeding. Ze zorgen voor extra vitaminen en mineralen bij onze maaltijden en groeien vaak gewoon bij jou thuis of in de buurt. Maar voor veel mensen kan het spannend zijn om zomaar planten te gaan plukken – en dat is heel begrijpelijk!

Culinair Herborist Hilma van Rozendaal neemt je mee in de fascinerende wereld van eetbare wilde planten. Waar moet je op letten bij het verzamelen en plukken? Welke planten kun je beter laten staan? Wat kun je met diverse planten maken en hoe pluk je veilig en met respect voor de natuur? Je zult versteld staan hoe simpel het is om wat wilds in je maaltijden te integreren, en hoe smaakvol deze toevoegingen kunnen zijn!

🌿 Wat ga je doen?

Tijdens deze bijzondere wandeling gaan we ruiken, proeven en voelen, en verzamelen we samen kruiden. Na de wandeling gaan we naar de gezellige ontmoetingsruimte van Heempark “De Blekert”. Hier ga je zelf aan de slag om een heerlijk kruideninfuus of theetje te maken, én je eigen kruidenzout als smaakmaker voor je gerechten.

Voor Hilma is wildplukken niet zomaar een hobby, maar een manier van leven. Bij het koken doet ze bijna altijd een rondje door haar wilde tuin, of gebruikt ze gedroogde kruiden die ze heeft verzameld. Ze maakt diverse sapjes, siropen, zoetzuur en verzamelt zaden en noten als extra smaakmakers. Wilde planten horen gewoon bij haar dagelijks leven – en na deze workshop misschien ook bij het jouwe!

Benieuwd naar Hilma’s wilde keukenavonturen? Kijk op Instagram bij @hilmaskeuken voor nog meer inspiratie.